Gymnasiets läroplan som ordmoln

Hela läroplanen för gymnasiet i en enda bild:

Hela gymnasiets läroplan

Nu har jag gjort ordmoln av gymnasiets ämnen också (länk till mitt tidigare inlägg om grundskolans ämnen som ordmoln.) Vad står det egentligen i läroplanen om de ämnen som du undervisar i? Nedan hittar du de olika ordmolnen i alfabetisk ordning i de gymnasiegemensamma ämnena. Ordmolnen är skapade m h a Wordle (wordle.net).

Engelska

Engelska

Historia

Historia

Idrott och hälsa

Idrott och hälsa

 

Matematik

Matematik

Naturkunskap

Naturkunskap

Religionskunskap

Religionskunskap

Samhällskunskap

Samhällskunskap

Svenska

Svenska

Svenska som andraspråk

Svenska som andraspråk

 

Länk till del 4 i serien IKT i skolan där jag tipsar om andra verktyg för att skapa ordmoln

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Intressant och bra sammanställning av gy-läroplanens värdeord! Hittade du begrepp som är mer frekventa och dessutom gemensamma inom de gymnasieämnen du gjorde ordmoln för? /Helena

    • Hej Helena, eftersom jag jobbar inom grundskolan har jag inte lagt ner någon tid på att analysera gymnasiets läroplan. Då jag hade gjort ordmoln för grundskolan tänkte jag att de som jobbar inom gymnasiet kunde vara intresserade av motsvarande. Analysen får gärna någon annan göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *